Ontsnap aan de stress van het dagelijkse leven en ontdek eilanden waar de natuur heer en meester is.

 

Alderney, met haar wilde natuur, is een paradijs voor wie houdt van de natuur. Met haar charmante steegjes is het kleine dorpje Sainte-Anne zeker niet te missen.Serq is een heel klein Brits-Normandisch eilandje, het maakt deel uit van het baljuwschap van Guernsey. Het bezit een grote rijkdom aan flora dankzij het vochtige en zachte klimaat. Het eiland is een geliefkoosde publiekstrekker.
Herm is het kleinste Brits-Normandisch eilandje dat open staat voor het publiek. Wandelen, kayak, visvangst.. de natuur speelt hier de hoofdrol in alle activiteiten.

Sark

Victor Hugo zei ooit dat dit eiland een soort kasteel vol feeën was, vol met wonderen. Sark  is sindsdien weinig veranderd… Geen auto’s op het eiland, men verplaatst zich te voet, met de fiets of met de koets. Dit is immers de beste manier om de adembenemende uitzichten van dit natuurlijk mooie eiland te bewonderen.

 normandie vakantie

 normandie vakantie

Herm

Gelegen in het midden van de archipel. Het is het kleinste van de Brits-Normandische eilanden. Geen auto’s of radio, maar idyllische stranden die soms doen denken aan de Caraïben. Hier is men ver van de stress van het dagelijkse leven. De ideale plek dus om te genieten van kalmte en rust, te midden paradijselijke landschappen.

 

 

 normandie vakantieAlderney

Door haar oppervlakte is Alderney  het derde grootste Brits-Normandisch eiland. Het telt 2400 inwoners.

Het klimaat is er zacht, het eiland is rustig en goed bewaard, dé ideale plek om te relaxen. De kleine steegjes van Sainte-Anne zijn door pastelkleurige huisjes afgeboord en vele pittoreske boetiekjes zullen u gegarandeerd charmeren.

U kan, voor de tijd van een weekend of een lang verblijf, genieten van allerlei diverse activiteiten: hengelen, tennis, paardrijden, golf op een 9 holes green gelegen in een uniek groen decor, met aan de horizon de Franse kustlijnen.

De verbindingen tussen La Manche en Kanalinseln

De Brits-Normandische eilanden en La Manche liggen op slechts enkele mijlen van elkaar verwijderd. Ze liggen niet alleen geografisch dicht bij elkaar maar ze delen ook historische, toeristische, economische en culturele banden. Manche Iles Express en de Conseil Général de la Manche slaan de handen in elkaar om de maritieme historische banden permanent te maken om zodoende de toeristische, culturele en commerciële banden met onze “neven”, de Brits-Normandische eilanden, verder te ontwikkelen. Er zijn regelmatige overtochten verzekerd met vertrek uit Granville, Barneville-Carteret en Diélette.

Naargelang de meteorologische omstandigheden behoudt de rederij echter het recht om de overtochten te annuleren. In laag seizoen gebeuren de overtochten alleen tijdens het weekend en dit naargelang de getijden.

Praktische info

Maritiem Station van Granville : 02 33 61 08 88
Maritiem Station van Carteret : 02 33 01 10 11

Om alles te weten te komen over de verbindingen Granville – Guernsey met de rederij “Manche îles express