Op slechts één uurtje varen vanuit Diélette of Carteret ontdekt u het kleine zusje van Jersey, het eiland Guernsey.

 

Hier is de natuur koning en de zee vrijgevig. Ver van de dagelijkse sleur belooft Guernsey u een ongewoon verblijf.

Paden, kleine huisjes, stranden, Engelse tuinen, versterkingen… Talrijke landschappen met een onweerstaanbare schoonheid wachten op u. U vindt er ook kastelen, herenhuizen, musea… en het bekende "hauteville house", het huis waarin Victor Hugo verbleef tijdens zijn verbanning.

 

Saint-Peter de hoofstad

De hoofdstad van Guernsey was altijd al een commerciële haven met veel animatie. De stad is een fascinerende mengeling van stijlen, een doolhof van naar de zee aflopende rijen huisjes, tuinen en terrassen afgeboord door oude trapleuningen en geheime steegjes.
 

normandie vakantie

normandie weekend

Historisch patrimonium

Ontdek het rijk historisch patrimonium met versterkte wallen, toren en maritieme vestingen.

Het huis van Victor Hugo

Ontdek het beroemde huis waar Victor Hugo verbleef tijdens zijn verbanning. Het is hier dat hij onder andere “Les Misérables” heeft geschreven.


 

 normandie vakantieGuernsey, het groene eiland

Langs haar 160 km kustlijn vindt men een afwisseling van duinen, zandstranden, kleine haventjes, kreken, natuurreservaten, bloemen en heesters, beboste valleien, rustige paadjes…

De verbindingen tussen La Manche en Guernsey

De Brits-Normandische eilanden en La Manche liggen op slechts enkele mijlen van elkaar verwijderd. Ze liggen niet alleen geografisch dicht bij elkaar maar ze delen ook historische, toeristische, economische en culturele banden. Manche Iles Express en de Conseil Général de la Manche slaan de handen in elkaar om de maritieme historische banden permanent te maken om zodoende de toeristische, culturele en commerciële banden met onze “neven”, de Brits-Normandische eilanden, verder te ontwikkelen. Er zijn regelmatige overtochten verzekerd met vertrek uit Granville, Barneville-Carteret en Diélette.

Naargelang de meteorologische omstandigheden behoudt de rederij echter het recht om de overtochten te annuleren. In laag seizoen gebeuren de overtochten alleen tijdens het weekend en dit naargelang de getijden.

Praktische info

Maritiem Station van Granville : 02 33 61 08 88
Maritiem Station van Carteret : 02 33 01 10 11

Om alles te weten te komen over de verbindingen Granville – Guernsey met de rederij “Manche îles express