Belangrijke evenementen in Normandië

In La Manche, aan het Kanaal in Normandië, is altijd wat te vieren en te beleven. Festivals, uiteenlopende muziekfeesten, carnaval, gastronomische feesten, straatkunst, circuskunst, watersporten.

 

En er worden steeds weer nieuwe evenementen toegevoegd aan de lijst! Hieronder volgen de belangrijkste evenementen die (bijna) elk jaar plaatsvinden!

normandie vakantie

 

Carnaval van Granville - GRATIS


Deze happening is een van de oudste feesten van Granville. De praalwagens van de carnavalsoptocht geven de actualiteiten op ironische wijze weer. Op het programma: openingsconcert, kinderbal, optochten, confettigevechten...
> 1 t/m 5 februari 2019 - Granville
 

normandie weekend


 

Festival Jazz sous les pommiers

Coutances leeft elk hemelvaartweekend in het tempo van de jazz. In dit festival komen ook wereldmuziek, electro en blues aan de orde. Beroemde jazzgroepen, nieuwe talenten, straattheater, fanfares, een amateurspodium...
> 25 mei t/m 1 juni 2019 - Coutances

 

normandie weekend

 

Festival Papillons de nuit

Dit festival is een van de tien belangrijkste eigentijdse muziekevenementen in Frankrijk. Elk jaar trekken beroemde bands zo'n 70.000 toeschouwers naar de podia... Een festival in constante groei.
> 7 t/m 9 juni 2019 - Saint-Laurent-de-Cuves

 

Feestelijke evenementen rond D-day - GRATIS

Juni is elk jaar de maand van de herdenking van de Landing en de bevrijding van Normandië: plechtigheden, exposities, nabootsingen van militaire kampementen en talloze activiteiten en entertainment…
> Rond 6 juni – Baai van de Cotentin

 

La Barjo

De gekste trail van Normandië in La Hague...
> 16 juni 2019 - La Hague

 

Festival Les Art'Zimutés

Een veelzijdig festival voor beroemde kunstenaars en jonge kunstenaars uit de regio dat plaatsvindt op het groene strand van Cherbourg. Beeldende kunst, circus, aandacht voor duurzame ontwikkeling voor groot en klein...
> 278  t/m 29 juni 2019 - Cherbourg

 

normandie weekend
 


Festival Sorties de bain - GRATIS

Een cultureel en feestelijk evenement voor het hele gezin, bovendien GRATIS! Op het programma van dit festival: straatkunst. Dans, toneel, humor, verhalen, muziek, liedjes... Een gezellige manier om de zomervakantie te beginnen.
> 4 t/m 7 juli 2019 - Granville

Tour des Ports de la Manche

Een van de grootste regatta's langs de Franse kust wordt gehouden in de havens aan het Kanaal. Het is tegelijk een volwaardig watersportfeest. Deze race stopt in elke haven langs het Kanaal, waar voor zo'n 700 zeelieden en alle bezoekers vertier te wachten staat.
> 7 t/m 12 juli 2019 - Havens van La Manche

 

Festival Chauffer dans la noirceur

Een festival voor eigentijdse muziek in een natuurreservaat aan het water. Het festival legt de nadruk op nieuwe talenten, maar houdt ook bekende namen in ere. Een feestelijk evenement, een absolute aanrader in Normandië.
> 12 t/m 14 juli 2019 - Montmartin-sur-Mer

 

normandie vakantie


La Nuit des Soudeurs - GRATIS

Een hoop oud ijzer in de haven van Granville inspireert een hele nacht kunstenaars die voor de gelegenheid hun atelier ter plekke installeren. De volgende dag worden de gemaakte werken geveild. Een uniek evenement!
> 3 en 4 augustus 2019 - Granville

 

normandie weekend


Festival Jazz en Baie

Beroemde figuren uit de jazzwereld ontmoeten elkaar in de baai van de Mont Saint-Michel, tussen Granville en Genêt. 20.000 personen komen 12 dagen lang op een kuststrook van 23 kilometer luisteren naar jazzconcerten, funk, zigeunermuziek, Cubaanse muziek...
> 24 juli t/m 4 augustus 2019 - Baai van de Mont Saint-Michel

 

Normandy Horse Show

Een van de belangrijkste paardenevenementen in Frankrijk. Meer dan 5.000 (vak)mensen uit de paardenwereld en 45.000 toeschouwers ontmoeten elkaar jaarlijks gedurende 10 dagen vol wedstrijden op de prestigieuze stoeterij van Saint-Lô.
> 2 t/m 11 augustus 2019 - Saint-Lô

 

Festival Voiles de Travail - GRATIS

Granville is nu de grootste schelpdierenhaven van Frankrijk, maar was in het verleden een belangrijke uitvalsbasis voor kapers en reders. Op het programma: zeedoop, expositie, concerten, proeven van schaal- en schelpdieren...
> 21 t/m 25 augustus 2019 - Granville


normandie weekend


Festival Traversées de Tatihou

Een evenement vol muziek op het tempo van eb en vloed! Al meer dan 20 jaar presenteert dit festival een heterogeen programma. Vertrek vanuit Saint-Vaast-La-Hougue om de concerten bij te wonen. Het eiland Tatihou is bij laag water te voet te bereiken.
> 23 augustus t/m 1 september 2019 - Saint-Vaast-La-Hougue

 

 

Toute la mer sur un plateau GRATIS


De hele zee op een blaadje in de vissershaven: garnalen en schelpdieren proeven met muziek! Op het programma: kookworkshops, markt, proeverijen, concerten, verkoop van producten uit zee bij de visafslag.
> 28 t/m 29 september 2019 - Granville

 

 

 

 

 

 

 

 

En verder...

 

Rendez-vous soniques

Een festival om 'een andere kijk op het lied' te krijgen. Rond Franse chansons en Engelse songs, optredens van talloze artiesten op het podium van de Normandy.
> november 2019 - Saint-Lô

 

 

 


Evenementenlijst kan nog aangevuld worden