In Normandië uit levenskunst zich ook in de keuken.

 

Talloze producten uit boomgaarden, moestuinen en zee kenmerken de grote variatie in onze traditionele Normandische keuken. Restaurants, eethuizen, cafés te over in La Manche, tot groot genoegen van ieders smaakpapillen.
Onderstaande lijst is verre van compleet en bevat de betere restaurants, misschien niet allemaal bekroond maar zeker gewaardeerd door fijnproevers en lekkerbekken!

Ferien NormandieLa Citadelle - Granville

In de Citadelle eet u vis, schelp- en schaaldieren uit de streek: holle oesters uit het Kanaal, zeekreeft van Chausey, wulken uit Granville... Vleesgerechten blijven echter niet achter, evenals de uiteraard zelfgemaakte desserts.

La Croix d’Or - Avranches

Dit voormalige poststation uit de 17e eeuw verhaalt u op een gastronomische tussenstop in een uitzonderlijke omgeving in het hart van Avranches. Een ware reis door de tijd dankzij de ouderwetse meubels en koperwaar.

 

Ferien Normandie

Le Mascaret - Blainville-sur-Mer

Meer dan een restaurant, een uitzonderlijke onderneming waar Philippe Hardy u een voorproefje geeft op zijn wereld via een buitengewone zintuiglijke ervaring. Vis van de dag, verser kan niet, met groenten uit de moestuin, vergezeld van een wervelwind van smaken en kruiden. De (Michelin)ster boven de Mascaret is nog lang niet uitgestraald!

L'Intuition - Saint-Lô
Mickaël Marion laat zijn creativiteit de vrije loop in restaurant L'Intuition in een kaart die exotische en Normandische smaken combineert. Zijn restaurant staat in de Michelingids en de Gault & Millau.

La Petite Auberge - Saint-Lô

Het restaurant van Pascal Delozier ligt aan de Vire. De kaart verandert met de seizoenen en het humeur van de chef. Geniet van zijn naar Normandië geurende gerechten.

Chez François - Genêts

Niet ver van de Mont Saint-Michel ontvangt François u in zijn herberg met grote tafels, bekleed met roodgeruite tafellakens. U krijgt er gulle, huiselijke gerechten geserveerd, bereid in oma’s potten en pannen of gegrild in de haard.

L’Edulis - Granville

Jonathan, de chef van dit nieuwe gastronomische restaurant, verzekert een smaakvolle, uiterst verzorgde keuken in een sfeervol kader. Zijn streven is 'emoties oproepen', en dat lukt hem aardig!

Ferien Normandie

Mer et Saveur - Granville

Een kaart die zich ontwikkelt door de seizoenen heen met 'wat de markt schaft', dat staat u te wachten in dit restaurant aan de haven van Granville. Een greep uit het zomermenu: schaaldierenduo, zeekreeft in roomsaus, gesauteerde heilbot met asperges, aardbeien- en verbenasoepje...

Le Moulin de Jean - Cuves

Uit eten in een oude watermolen vol charme in het Normandische coulisselandschap. Geniet van uw Normandische diner in een van de sfeervolle eetzalen.

Le Goût Sauvage - Saint-Lô

In dit restaurant verandert de kaart elke week. Op deze manier komt iedereen aan zijn trekken. Caroline Vignaud maakt eenvoudige maar smakelijke gerechten op basis van biologische en plaatselijke producten, vergezeld van geselecteerde wijnen.

Ferien Normandie

La Passerelle - Bricqueville-sur-Mer

Een kleine kaart, maar gerechten die doen watertanden: Zalmschotel met twee zalmsoorten, gribichesaus met gele kerrie, zeebaarsfilet à la plancha in millefeuille, krokant van witte chocolade met aardbeien…

Le restaurant de La Lande - Lessay

Een gastvrije ontvangst, traditionele gerechten, subtiele smaken, een prettige ervaring!

Ferien NormandieLe Vauban - Cherbourg

Tegenover de vissershaven, een plek bij uitstek waar Chef Régis Chauvin een verfijnde kaart met verse visgerechten tot uitvoering brengt. Hij is zelfs beloond met een Bib Gourmand.

 

Le Pily - Cherbourg

Pily is het verhaal van Pierre en Lydie: 'Pi' in de keuken en 'Ly' in de zaal. Ze ontvangen u hartelijk in hun warmhartige, gastvrije restaurant. Hun formule: 2 menu's die elke maand veranderen, waaraan ze sinds 2010 hun Michelinster te danken hebben.

 

Le Panoramique - La Pernelle

Beklim de heuvel La Pernelle, het uitzicht op de baai van Saint-Vaast-La-Hougue is er adembenemend. De keuken overigens ook, dankzij chef Arnaud Féron, meester-restaurateur.

 

 

La Marine - BarnevilleFerien Normandie

Eer aan de zee in restaurant La Marine, al meer dan 20 jaar drager van een Michelinster. Chef Laurent Cesne beheer(s)t een creatieve kaart in zijn restaurant aan het water.

 

Le Racine - Saint-Germain-des-Vaux

Een stap over de drempel van dit natuurstenen pand in La Hague en u ontdekt de bijzondere wereld van Maud en Tony. Verse, plaatselijke seizoensproducten die u ter plekke kunt eten of meeneemt (dankzij hun traiteurservice).

 

Le Moulin à Vent - Saint-Germain-des-Vaux

Comfortabel geïnstalleerd, uitzicht op zee, smullen van streek- en seizoensproducten op verfijnde en verrassende wijze bereid door chef Antoine Fernandes.

 

 Ferien Normandie

Le Café du Port - Omonville-la-Rogue

Vis, schaal- en schelpdieren voeren de boventoon in dit restaurant aan de haven van Omonville-la-Rogue: gegrilde zeekreeft, gerechten op basis van zeeoor, zeebanket, mosselen, visschotels…


La Malle aux Epices - Auderville

Restaurant La Malle aux Epices ligt in het hart van La Hague. Verrassende en exotische smaken op basis van streekproducten: visgerechten, knapperige camembert, groentecurry…


Le Landemer - Urville-Nacqueville

De Landemer verwelkomt gasten al sinds de zomer van 2014 in een omgeving gerenoveerd met prachtig uitzicht op zee. De chef-kok, zal Hervé Roy zijn passie voor goede producten te delen.