Te voet of met de fiets is de ideale manier om het eiland te verkennen en deze zo typisch Britse atmosfeer op te snuiven, dit op slechts enkele mijlen van La Manche.

 

Bijgenaamd het ‘bloemeneiland’ is dit het grootste eiland van de Brits-Normandische eilanden (118,2 km2  voor 97.857 inwoners). Hier vindt men een grote variëteit aan landschappen : stranden, kustpaden, charmante dorpjes. Het eiland maakt geen deel uit van het Verenigd Koninkrijk maar is Brits Kroonbezit. De Britse monarchie wordt er door een luitenantgouverneur vertegenwoordigd. Het baljuwschap Jersey bestaat uit het eiland Jersey en de riffen van Ecréhous en Minquiers, samen met nog enkele kleine onbewoonde eilandjes.

Of u nu hier een korte halte houdt of langere vakanties, Jersey belooft u een verblijf helemaal in het teken van ontspanning.

Saint-Hélier, hoofdstad van het eiland en shoppingparadijs

Mode, juwelen, design, antieke winkeltjes…. In de verkeersvrije straten van St-Hélier mengen zich de grote ketens met de kleine boetiekjes, dit tot groot genoegen van de shopaholics onder u. ’s Avonds kan u zich helemaal laten meeslepen door de Britse ambiance in de talrijke pubs.

normandie vakantie


Niet te missen op Jersey tijdens de eindejaarsperiode

- Het Fête de Noué van 1 tot 16 december
- De solden vanaf 16 december

Jersey, een natuurlijk en wild eiland

Zachte zandstranden, rotsachtige kliffen, mooie panorama’s, dit staat u allemaal te wachten op Jersey. Met haar uitzonderlijke diversiteit aan landschappen is het een echt wandelparadijs. Een rustige wandeling op het strand of een meer energieke tocht op de kliffen en de paden die leiden naar rotsachtige inhammen, er is op Jersey voor ieder wat wils !

Jersey, een eiland in het teken van ontspanning

Veilige en nette stranden, landelijke wandelingen, sportieve attracties en activiteiten… Het eiland is perfect voor een vakantie in familieverband.

normandie vakantie

 

 

Praktische informatie

- een identiteitskaart of een geldig paspoort is noodzakelijk voor een halte op de Brits-Normandische eilanden.
- de winkels zijn gesloten op zon- en feestdagen.
- minderjarigen die alleen reizen moeten in het bezit zijn van een schriftelijke toelating om het land te verlaten.

normandie vakantieDe eilandengroep Écréhou

Een kleine archipel gelegen op 11km ten Noordoosten van Jersey. Les Écréhous worden gevormd door eilandjes en rotsen in de zee van La Manche. Bij laag water ziet men op deze onbewoonbare archipel enkele kleine gegroepeerde huisjes die dienst doen als schuilplaats voor de vissers.

De verbindingen tussen La Manche en Jersey

De Brits-Normandische eilanden en La Manche liggen op slechts enkele mijlen van elkaar verwijderd. Ze liggen niet alleen geografisch dicht bij elkaar maar ze delen ook historische, toeristische, economische en culturele banden. Manche Iles Express en de Conseil Général de la Manche slaan de handen in elkaar om de maritieme historische banden permanent te maken om zodoende de toeristische, culturele en commerciële banden met onze “neven”, de Brits-Normandische eilanden, verder te ontwikkelen. Er zijn regelmatige overtochten verzekerd met vertrek uit Granville, Barneville-Carteret en Diélette.

Naargelang de meteorologische omstandigheden behoudt de rederij echter het recht om de overtochten te annuleren. In laag seizoen gebeuren de overtochten alleen tijdens het weekend en dit naargelang de getijden.

Praktishe info

Maritiem Station van Granville : 02 33 61 08 88
Maritiem Station van Carteret : 02 33 01 10 11

Om alles te weten te komen over de verbindingen Granville – Jersey met de rederij “Manche îles express