In La Manche in Normandië zijn we al lang opgehouden met het tellen van het aantal kleinschalige producenten, ambachtslieden, ontwerpers die grondstoffen uit de streek gebruiken voor de vervaardiging van producten 'made in La Manche'. Hier volgen enkele Normandische specialiteiten, om zelf van te genieten of weg te geven.

normandie weekend

De koekjes van Sainte-Mère-Eglise

De evenementen die in 1944 plaatsvonden in Sainte-Mère-Eglise zijn een inspiratiebron geworden voor de koekjesfabriek: parachutes, spritsen, de koek van Sainte-Mère, Normandische zandkoekjes, en bonbons en chocolade voor de fijnproevers.

 

Confiture de bisous
'Délices de Camille' - Cerences

'Délices de Camille' is voortgekomen uit de liefde van Nadia Legendre voor verbazingwekkende, maar evenwichtige en authentieke combinaties. Proef haar 'kusjesjam' (confiture de bisous): milde aardbeien gecombineerd met de verrassende smaak van rozen…

 

De brioche van Le Vast

De gelijknamige bakkerij in Le Vast, in La Manche, serveert u de beroemde brioche in de koffiezaal, vergezeld van een kommetje cider. Geniet van de geuren van verse brioche uit de oven…

 

Camembert Réo
Kaasfabriek van Le Val d'Ay - Lessay

Sinds 1931 produceert de kaasfabriek Réaux een legendarische camembert van rauwe melk, op traditionele wijze bereid. De kaas heeft al enkele medailles op zijn naam. U kunt niet vertrekken zonder geproefd te hebben!

 

 

 

Verse kaas met vijgen
Geitenboerderij La Huberdière - Liesville-sur-Douve

De heer en mevrouw Lefort vertroetelen 150 geitjes die de melk produceren voor hun karaktervolle kazen. Tome, crottin, met as, met peper, natuur... er zit altijd wel een kaasje bij naar uw smaak!

normandie weekend

Confiture de lait
Lait Douceur de Normandie - Saint-Sauveur-le-Vicomte

Deze fabriek is gespecialiseerd in het maken van karamel, waaronder de beroemde 'confiture de lait' - een romige spread met karamelsmaak -, Normandische boterbabbelaars, zachte karamels...

 

De ware worst van Belval-Gare

Charcuterie Dulin Villain produceert al meer dan 20 jaar een fameuze uienworst. Vaak nagemaakt maar nooit geëvenaard. De worst is nu een huismerk.
Stop dus gerust in Belval-Gare voor barbecueworst na uw dagje aan het strand!

 

 

normandie vakantieCidermakerij Théo Capelle - Sotteville

De cidermakerij Théo Capelle ligt in de Cotentin en produceert verschillende soorten aperitieven, ciders, calvados, vruchtensappen, geleien, met fruit uit de boomgaard van de familie Capelle. Voor ieder wat wils.

 

De hammen uit de Bocage - Marigny

Al meer dan 20 jaar worden de hammen volgens de traditie gerookt in een schoorsteen boven een houtvuur, waaraan ze de unieke smaak en smeuïgheid ontlenen..

 

Andouillerie de la Baleine - Gavray

Midden in het dal van de Sienne wordt op ambachtelijke, traditionele wijze de enige echte 'andouille' van Vire geproduceerd. Bezoek de fabriek, proef de producten en ga niet naar huis zonder een andouille!

 


normandie weekend Kleding
Let’Sea

Chloé Mirande, jong ontwerpster uit Granville, verkoopt een collectie beachwear die strookt met haar persoonlijkheid: bruisend en fris. Een kledingcollectie met accessoires die zich elk seizoen ontwikkelt.

 

Truien
Tricoterie du Val de Saire - Valcanville

Ontdek kleding van topkwaliteit, gemaakt in La Manche, Normandië! Een combinatie van Franse vakkennis en creativiteit, wat inspiratie uit de landschappen en tradities van dit stukje Cotentin, en het resultaat is een eigentijdse kledingcollectie.   

 


normandie vakantieCupcakekaars
Atelier de Caline – Sortosville-en-Beaumont


Ontdek de wereld van Pascaline, vol bonte kleuren en smaken. Uit diverse deegsoorten (boetseerklei, polymeer, zoutdeeg…) maakt ze sieraden en siervoorwerpen die doen watertanden.

 

Bijenzeep
Zeepmakerij Bulles de Miel – Saint-Vaast-La-Hougue

Zeep van koeienmelk uit de Cotentin, goudsbloemen, brandnetels, geparfumeerd met etherische oliën en vooral met bijenwas en honing uit de bijenkasten van de zeepmakerij. Zeepjes die lekker naar Normandië ruiken.