Kies uit onze selectie van activiteiten en ideeën voor uitstapjes in Normandië

 

U wilt lekker bijtanken tijdens een vakantie in Normandië in Frankrijk, maar u beschikt maar over 48 uur om het veelzijdige Franse departement La Manche te ontdekken... 
Ofwel, u kunt van tevoren wel wat inspiratie gebruiken! U zou graag minder bekende, betoverende plekken ontdekken waar de tijd geen greep op heeft gehad...
Volg de gids en test in 48 uur onze activiteiten en recreatiemogelijkheden. Excursies in de natuur, stadsrondleiding, culturele uitstapjes, smakelijke uitspattingen, neem de tijd voor uzelf! 

 

Accommodatie reserveren in La Manche


Tik... Tak... Tik... Tak... de tijd vliegt en u hebt nog steeds geen accommodatie gereserveerd voor uw vakantie in Normandië… Doe er meteen wat aan! Reserveer online in één muisklik op elk moment van de dag uw accommodatie in La Manche.

 

weekend famille normandie


>    Reserveer uw hotelkamer in Normandië
>    Reserveer uw chambre d'hôte in Normandië
>    Reserveer uw kampeerplaats in Normandië
>    Reserveer uw glamping in Normandië

 

Uitstapjes in de stad en smulmomenten tijdens uw vakantie 


La Manche is een gebied dat getekend is door de Landing in Normandië. Na de Tweede Wereldoorlog zijn verschillende steden opnieuw opgebouwd. Andere steden hebben hun Normandische charme behouden. Granville – Coutances – Cherbourg – Villedieu-les-Poêles… en andere opmerkelijke steden, die u absoluut niet mag overslaan, waar u nieuwe, al dan niet cultureel getinte indrukken opdoet. Profiteer van veelzijdige activiteiten tijdens uw bezoek aan La Manche in Normandië, Frankrijk.

 

Wat is er nu fijner dan zich laten meeslepen in de plaatselijke sfeer tijdens uw vakantie in Normandië... Geniet van de aantrekkelijke steden in La Manche. Neem de tijd voor een smulpauze, stop in een cafeetje, een fijn restaurant of bij een traditionele Franse bakker om te proeven van de specialiteiten uit Normandië.

 

Restaurant La Passerelle


>    Oude dorpjes vol charme en gekasseide straatjes… 
>    Plaatselijke ontdekkingen 
>    Trendy restaurants / goede eetadresjes 
>    Smullen van specialiteiten 
>    Bar: een glaasje drinken aan de haven of aan zee  

 

Natuurpauze in Normandië

 

La Manche is een natuurland, een plek waar u tot adem komt en waar u zich één voelt met de natuur. Ontdek de ruime natuurlijke stranden van La Manche. Maar ook... de waardevolle flora en fauna, kenmerkend voor de beschermde en kwetsbare natuurgebieden van La Manche. Van watervallen tot moerassen, heggenlandschappen tot duinen, La Manche zit vol verrassingen! 

 

La Fosse Arthour


>    Natuurgebieden in La Manche
>    De mooie stranden van La Manche

 

Gun uzelf een cultureel uitstapje 


Zin om meer te weten te komen over het verleden van Normandië? Cultuur en toerisme, kunst en straattoneel, exposities en creatieve wandelingen, alles kan in La Manche. Kies een activiteit die bij u past! 

 

La baie du mon saint-michel par Emmanuel Berthier

>    Musts: Mont Saint-Michel en DDAY 
>    Héritage normand
>    Nieuw in La Manche 
>    Excursies en creatieve wandelingen in Normandië 

 

Neem tijd voor uzelf 


Want tijd voor jezelf nemen is belangrijk! Het is zelfs het geheime ingrediënt voor een geslaagde vakantie! In La Manche vindt u veel activiteiten die bijdragen aan uw ontspanning. Laat u heerlijk in de watten leggen, bijvoorbeeld in een van de thalasso's van La Manche, verslind een goed boek aan zee, of woon een feest bij in La Manche in Normandië.

 

Week-end thalasso et spa dans la Manche (Manoir de Jade)

 

>    Thalasso's en spa's in La Manche 
>    Nightlife in Normandië

 

Een middag om de geheimen van La Manche te ontdekken 

Het amfibievoertuig van Saint-Vaast-la-Hougue


Het eiland Tatihou kunt u alleen bereiken met de amfibie vanuit Saint-Vaast-la-Hougue. En niet alleen bij eb, dit voertuig brengt u ook als het hoog water is naar het eiland! Bij laag water 10 minuten rijden, bij hoog water komt u er al drijvend. 

 

In een ulv boven de Mont Saint-Michel


Laat uw gekste dromen uitkomen en maak een vlucht tussen de vogels, vlak onder de wolken, en bewonder de indrukwekkende Mont Saint-Michel vanuit de lucht. 

Met een ulv is het uitzicht absoluut adembenemend en waardeert u de natuurlijke landschappen van La Manche in Normandië op een totaal andere manier.

 


Contact
Didier Hulin – Instructiepiloot ulv : +33 (0)2.33.48.67.48 

 

 

Lantarens die met het getijde van kleur veranderen


In de haven van Cherbourg veranderen de kleuren van het licht van de lantarens bij opkomend en afgaand tij. Blauw bij vloed en groen bij eb, zodat u van ver al kunt zien hoe de zee langs de kust van de Cotentin erbij staat! Kunstenaar Yann Kersalé drukt zijn stempel op monumenten en steden met zijn bijzondere kijk op lichtspel. In Cherbourg geeft hij nieuwe nachtelijke bestemming aan de stad. Ontdek de getijdegevoelige lantarens in Cherbourg, Normandië.

 

De een na hoogste vuurtoren van Frankrijk


De vuurtoren van Gatteville-Barfleur staat op de punt van Barfleur, bij de kleinste haven van Frankrijk, Barfleur. De toren werd gebouwd in 1775, is 75 meter hoog en heeft evenveel traptreden als er dagen in het jaar zijn (365)!

 

 

Op naar de eilanden van Chausey, een stukje paradijs in het Kanaal!

 

Zin in een verrassende ervaring? In de huid van Robinson Crusoë te kruipen? Gooi de trossen los en zet de koers op deze paradijselijke eilandengroep! Eén uur varen van Granville en u bent er even helemaal uit.
Met z'n tweetjes, met het gezin, uw huisdier, beleef een onvergetelijke dag op en om Chausey. Bij vloed telt de groep 52 eilandjes, bij eb 365. Chausey is de grootste eilandengroep in Europa.

 

Beleef een zeldzaam natuurverschijnsel: de getijdengolf

 

Bij springtij wordt het water omhoog getild door de golfslag, wat een uniek spektakel oplevert en talloze nieuwsgierigen trekt. In het departement La Manche in Normandië trekt deze golf van slechts enkele tientallen centimeters hoog de rivieren de Sée en de Sélune in met een snelheid van 10 à 15 km/u, tot goot genoegen van surfers en kanovaarders.


De zuidelijke Pointe du Grouin
Deze punt ligt aan de rand van de gemeente Vains (50300) en op 3 minuten van het streekmuseum van de Mont Saint-Michel.


Pontaubault
De vereniging Pontaubault Loisir organiseert elk jaar het Feest van de Getijdengolf (Mascaret) in Pontaubault (50220).

 

chauseychauseychausey