Gelegen tussen Coutances en Granville, is Agon-Coutainville één van de mooiste badsteden langs de kust, met haar lange wandeldijk en de architectuur die zo typisch was voor de badsteden uit het begin van de 19de eeuw.

 

 

Een badstad

 

Agon-Coutainvile kreeg het label « Pavillon Bleu d'Europe », « Station Verte » en « Famille Plus » en is dan ook de ideale verblijfplaats voor uw vakanties met familie of vrienden. Het is een van de meest geliefde familiale badsteden in Normandië.

Hier vindt men talrijke restaurants of kleine bars waar men leuke avonden kan doorbrengen.

Voor de liefhebbers van sensatie in de watersportclub van de stad de mogelijkheid tot het beoefenen van de zeilwagensport, het windsurfen, de catamaran, enz.. Ook de paardenliefhebber komt hier aan zijn trekken in de manege.

 

Een badstad

 

Niet te missen natuursite

De Pointe d’Agon

 

Dit is een sedert 1989 geklasseerde site met een woeste en levendige natuur die constant van uitzicht verandert op het ritme van de getijden en het licht. Het is een uitgestrekte zandstrook ten Zuiden van Agon-Coutainville ontstaan door het samenkomen van de rivier Sienne (in het centrum van La Manche) en de zee. De Pointe d’Agon maakt deel uit van een van mooiste havens: de haven van Regnéville.

 

De vuurtoren op de Pointe d’Agon

 

De vuurtoren op de Pointe d’Agon

 

De vuurtoren op de Pointe d’Agon, die lange tijd waakte over de handelsschepen die de haven van Regnéville-sur-Mer aandeden en het monument van de dichter Fernand Lechanteur zijn twee niet te missen bezienswaardigheden!