Hangend over de duinen van Hatainville, bieden de rotsachtige uitsteeksels van de Cap de Carteret een uitzonderlijk panorama op de Brits-Normandische eilanden.


Op het rotsplateau van de Cap bieden de heides met de Europese gaspeldoorn een onderkomen voor de bastaardnachtegaal, de grote raaf en de slechtvalk. Rond de vuurtoren dragen de kleine stenen muurtjes, die recent werden gerestaureerd, bij tot de bescherming van de site en leiden ze de bezoekers op de paden langs deze klippen van de Côte des Isles.

 

Cap Carteret

 

Het duinenmassief van Hatainville

 

Tussen de Cap van Carteret en die van Rozel, ligt op een hoogte van meer van 60 meter het machtige  duinenmassief van Hatainville. Ze bedekt kliffen die meer dan 70 000 jaar oud zijn. Vanaf de zee tot de top van het massief groeien de planten trapsgewijs. Talrijke zeldzame soorten groeien in deze duinen die veranderen van kleur naargelang de seizoenen: het blauw van de zeerogge, het geel en bruin van de ophrys, het purper van de tijm of het fel roze van het hondskruid.

 

 

De fresco's van Canville

 

Bij het wegnemen van de muurkalk in de kapel van Canville-la-Rocque in 1982, werden fresco’s uit de 16de eeuw blootgelegd. Ze beelden de legende van de “pendu dépendu” (de losgemaakte gehangene), het avontuur van 3 Duitse bedevaarders op hun weg naar Compostella.

 

Cap Carteret

 

De strandcabines van Carteret

 

Op het strand van La Potinière in Carteret vindt men mooie badcabines in wit of blauw. Jammer genoeg richtten de opeenvolgende hevige stormen onherstelbare schade aan dit patrimonium aan.