Op de Westkust van La Manche volgens 8 havens zich op

De haven van La Vanlée

Deze haven is gelegen ten Zuidwesten van het departement La Manche, tussen Agon-Coutainville et Granville. De haven is bijzonder door dat ze een soort enorme landtong lijkt, naar het Noorden toe gericht en waarvan het uiteinde de bijnaam kreeg “het einde van de wereld”.
Een zeearm op het einde van Saint-Martin-de-Bréhal vormt een schiereiland. De haven bestaat uit zoutpannen en zoute weiden waar de kuddes schapen grazen wanneer de zee teruggetrokken is. Bij hoog water echter bedekt het water de toegang tot de site.
 

normandie weekend


De haven van Blainville

Ter hoogte van Blainville-sur-Mer, achter een duinenrij, ligt een verzande haven die gedeeltelijk werd ingericht voor allerlei landbouwactiviteiten, de oesterteelt en het toerisme.

normandie weekend


De haven van Regnéville

Hier in Regnéville-sur-Mer gooit de Sienne zich in de Manche. Haar riviermond, een samenkomst van het zoete water met het zoute water, strekt zich uit over meer dan 900 hectare tussen de punten van Agon en Montmartin-sur-Mer. Hier kunnen de vele zeevogels zoals de scholeksters en pluvieren zich te goed aan het heerlijks dat ze hier vinden om te overwinteren of zich voort te planten.
 

De haven van Geffosses

Het reservaat van de haven van Geffosses strekt zich uit over een oppervlakte van 185 hectare, verdeeld over de gemeenten Geffosses en Anneville-sur-Mer. Het is een ideale site voor de vele watervogels als tussenstop tijdens hun trektochten of gewoon om er te overwinteren en zich voort te planten.

 

 

De haven van Surville

De duinen die zich tot diep in het binnenland uitstrekken werden tamelijk goed gespaard van de urbanisatie en de groenteteelt. Deze site wordt gekenmerkt door een dicht netwerk aan poelen en plassen die de ideale broedplek zijn voor de amfibieën. Het is aan de rand van een van deze plassen dat een groeiplaats werd gevonden van de “liparis de Loësel”, een zeer zeldzame soort orchidee waarvan men dacht ze in Basse-Normandië was verdwenen.

normandie vakantieDe haven van Saint-Germain-Sur-Ay

Dit is de grootste haven op de Westkust van de Cotentin (600ha). Ze wordt in het Noorden en het Westen begrensd door de Pointe du Banc in St. Germain sur Ay en in het Zuiden door de duinen van Créances.

Gevormd door duinen en zoute weiden is het de geliefkoosde plek voor vele watervogels, amfibieën en de fameuze schapen, de “mouton de pre-salé”.


 

normandie weekend

De haven van PortBail

Gelegen in de gemeente Portbail heeft deze haven als basis de monding van de Olonde.
De zandtong wordt gevormd door de duinen van Sainte-Marie en ten zuiden door de duinen van Lindberg.
 

De haven van Carteret

Deze wordt beschermd door de Cap de Carteret waarop in 1837 een vuurtoren werd gebouwd. Hier werd de haven van Carteret gevormd.