De kliffen van Gréville-Hague, Castel Vendon…de kliffen van La Hague zijn het favoriete landschap van de kunstschilder Jean-François Millet en een ideaal vertrekpunt voor een wandeling op het pad van de douaniers.


Bij het doorkruisen van het gehucht van Laye bereikt men een uitzonderlijk panorama op de baai van Ecalgrain. Een beetje verder ligt de fenomenale Nez de Jobourg. Een kaap waarvan de kliffen – 128 meter op het hoogste punt – de hoogste zijn in Normandië en tot de hoogste van Europa behoren. De Nez de Jobourg wordt gekenmerkt door een vooruitstekend gedeelte over het water zodat men de indruk krijgt aan het einde van de wereld te staan en de zee te domineren.

 

Nez de Jobourg

 

Kust en heide in La Hague

 

In het hart van de site Natura 2000 "Côtes et Landes de la Hague", bieden de hoge granieten kliffen van de Nez de Jobourg en Voidries talrijke uitkijkpunten op de Brits-Normandische eilanden of op de lager gelegen kreken en rotsen.

 

Het pad van de douaniers

 

Vanaf het pad van de douaniers zijn de uitzichten adembenemend. Het pad loopt langs de kust van La Manche, van de baai van de Mont Saint-Michel tot de moerassen van de Cotentin. Het pad van de douaniers dankt zijn naam aan de douaniers die het destijds gebruikten om de kust in het oog te houden. Hier waren immers vele smokkelaars aan het werk die een handeltje hadden opgezet tussen het continent en de eilandjes.

 

Nez de Jobourg