De vallei van de Vire is een heuvelachtig coulisselandschap en zeer geschikt voor het beoefenen van de wandelsport maar ook voor allerlei activiteiten langsheen de rivier.

 

Niet te missen...

 

De jaagpaden…groene paden

 

In de vallei van de Vire werden de jaagpaden maar ook de oude spoorwegbeddingen omgevormd tot de “Voies Vertes”, de groene paden. Tijdens een weekendje of vakantie moet men hier zeker gebruik van maken en een wandeling maken met de fiets, te paard of te voet. Er zijn verschillende routes te ontdekken, sommige zelfs tot aan de baai van de Mont Saint-Michel.

 

De jaagpaden groene paden

 

De Vire met de Kano/Kajak

 

Men kan de Vire ontdekken aan boord van een kano/kajak, gedurende een halve of hele dag. Er zijn clubs en sportcentra waar het nodige materiaal kan gehuurd worden. Dan is het vertrekken voor een tochtje op het ritme van de Vire.

 

De Vire met de Kano/Kajak fotolia

 

De rotsen van Ham

 

Deze rotsen staan in schril contrast met de zachte rondingen van de bocage. De rotsen van Ham bieden een uniek panorama op de vallei van de Vire en de streek rond Saint-Lô.

Deze kiezelhoudende kliffen zijn 105 meter hoog.

 

De rotsen van Ham

 

De Abdij en het bos van Cerisy-la-Forêt

 

Aan de rand van het bos van Cerisy, tussen Saint-Lô en Bayeux, ligt een juweeltje uit de Normandische romaanse kunst: de Abdij van Cerisy-la-Forêt. In de Middeleeuwen hielden de bedevaarders hier halt tijdens hun tocht naar de Mont Saint-Michel.

In het bos zelf, een in 1976 geklasseerd natuurgebied, wonen de herten en de everzwijnen zij aan zij maar men vindt er ook unieke vlinders en een soort kever die men nergens anders terug vindt: de gouden kever met koperkleurige glans.

 

 

De Abdij en het bos van Cerisy-la-Forêt