Het eiland Tatihou ligt nabij de kleine haven van Saint-Vaast-la-Hougue en op twee stappen van Barfleur. Het is het domein voor vele zeevogels en een geliefkoosde plek voor de liefhebbers van geschiedenis, natuur en milieu.

 

Er is het maritiem museum, de tuinen, het scheepswerf waar de traditionele houten boten worden gerestaureerd. Het eiland Tatihou dankt haar naam aan de Vikings vermits het een samentrekking is van het Oudnoorse woord “hou” (land omgeven door water) en “Tat” (een eigenaam).

De overtocht tussen Saint-Vaast-la-Hougue en het eiland Tatihou gebeurt bij zowel bij hoog of laag water aan boord van een amfibieboot. Dit wat eigenaardig uitziend schip kan op de zeebodem rijden !

 

Ile Tatihou - B.Ghio-world else

 

Het maritiem museum

 

Werd in 1992 geopend. Hier wordt het archeologisch meubilair tentoongesteld dat afkomstig was van de scheepswrakken van La Hougue (slag van mei-juni 1692). Het museum werd als zodanig ingeschreven in het register van de musea die door de Directie van de Musea in Frankrijk wordt gecontroleerd sinds november 1991.

 

Ile Tatihou - M.Coquard Best Jobers

 

De maritieme tuin

 

De grootste van de drie tuinen op het eiland. Hij bundelt in de beschutting van zijn muren enkele inheemse plantensoorten van La Manche Atlantique.

 

Ile Tatihou - DDaguier CD50

 

Het vogelreservaat

 

Drie hectare werden aangelegd als vogelreservaat. Van april tot juli kan met hier allerlei broedvogels, waadvogels… observeren.

In de loop van het jaar kunnen de ogen en oren van de vogelliefhebbers hier meer dan 150 verschillende soorten onderscheiden.

Ook te bezichtigen: een schrijnwerkerij, een overdekte hal met boten, een quarantaine inrichting,…

 

île Tatihou Goeland - David Daguier CD50

 

Agenda

 

Het eiland Tatihou is eveneens gereputeerd voor haar festival « Les traversées de Tatihou », een combinatie van wereldmuziek en wandeltochten.

 

festival Traversées Tatihou - D.Daguier CD50

 

 

Tatihou in beeld