Belangrijke evenementen in Normandië

In La Manche, aan het Kanaal in Normandië, is altijd wat te vieren en te beleven. Festivals, uiteenlopende muziekfeesten, carnaval, gastronomische feesten, straatkunst, circuskunst, watersporten.

 

En er worden steeds weer nieuwe evenementen toegevoegd aan de lijst! Hieronder volgen de belangrijkste evenementen die (bijna) elk jaar plaatsvinden!

Alvorens in te gaan op de details van de verschillende evenementen in Manche, bieden wij u deze lijst van evenementen aan: 

 

> Carnaval van Granville - GRATIS

> Festival Jazz sous les pommiers

> Festival Papillons de nuit

> Feestelijke evenementen rond D-day - GRATIS

> La Barjo

> Festival Les Art'Zimutés

> Festival Sorties de bain - GRATIS

> Tour des Ports de la Manche

 

> Festival Chauffer dans la noirceur

> La Nuit des Soudeurs - GRATIS

> Festival Grandes Marées (Jazz en Baie)

> Normandy Horse Show

> Festival Voiles de Travail - GRATIS

> Festival Traversées de Tatihou

> Toute la mer sur un plateau GRATIS

> Rendez-vous soniques

 

 

Carnaval van Granville - 25 februari tot 1 maart

 


Deze happening is een van de oudste feesten van Granville. De praalwagens van de carnavalsoptocht geven de actualiteiten op ironische wijze weer. Op het programma: openingsconcert, kinderbal, optochten, confettigevechten...


 

Festival Jazz sous les pommiers - 20 tot 28 mei 2022

 

 

Coutances leeft elk hemelvaartweekend in het tempo van de jazz. In dit festival komen ook wereldmuziek, electro en blues aan de orde. Beroemde jazzgroepen, nieuwe talenten, straattheater, fanfares, een amateurspodium...


 

Festival Papillons de nuit - 3 tot 5 juni 2022

 

 

Dit festival is een van de tien belangrijkste eigentijdse muziekevenementen in Frankrijk. Elk jaar trekken beroemde bands zo'n 70.000 toeschouwers naar de podia... Een festival in constante groei.

 

 

Feestelijke evenementen rond D-day - Rond 6 juni 

 

 

Juni is elk jaar de maand van de herdenking van de Landing en de bevrijding van Normandië: plechtigheden, exposities, nabootsingen van militaire kampementen en talloze activiteiten en entertainment…

 

 

La Barjo - 18 en 19 juni 2022

 

De gekste trail van Normandië in La Hague...

 

 

Festival Les Art'Zimutés - 29 June to 2 July 2022

 

Een veelzijdig festival voor beroemde kunstenaars en jonge kunstenaars uit de regio dat plaatsvindt op het groene strand van Cherbourg. Beeldende kunst, circus, aandacht voor duurzame ontwikkeling voor groot en klein...

 

Tour des Ports de la Manche - 2 tot 9 juli 2022

 

 

Een van de grootste regatta's langs de Franse kust wordt gehouden in de havens aan het Kanaal. Het is tegelijk een volwaardig watersportfeest. Deze race stopt in elke haven langs het Kanaal, waar voor zo'n 700 zeelieden en alle bezoekers vertier te wachten staat.

 


Festival Sorties de bain - 7 tot 10 juli 2022

 

Een cultureel en feestelijk evenement voor het hele gezin, bovendien GRATIS! Op het programma van dit festival: straatkunst. Dans, toneel, humor, verhalen, muziek, liedjes... Een gezellige manier om de zomervakantie te beginnen.

 

 

Festival Chauffer dans la noirceur - 14 tot 17 juli 2022

 

 

Een festival voor eigentijdse muziek in een natuurreservaat aan het water. Het festival legt de nadruk op nieuwe talenten, maar houdt ook bekende namen in ere. Een feestelijk evenement, een absolute aanrader in Normandië.

 

Festival Grandes Marées (Jazz en Baie) - 23 t/m 31 juli 2022

 

Beroemde figuren uit de jazzwereld ontmoeten elkaar in de baai van de Mont Saint-Michel, tussen Granville en Genêt. 20.000 personen komen 12 dagen lang op een kuststrook van 23 kilometer luisteren naar jazzconcerten, funk, zigeunermuziek, Cubaanse muziek...


La Nuit des Soudeurs - Augustus 2022

 

 

Een hoop oud ijzer in de haven van Granville inspireert een hele nacht kunstenaars die voor de gelegenheid hun atelier ter plekke installeren. De volgende dag worden de gemaakte werken geveild. Een uniek evenement!

 


Normandy Horse Show - Augustus 2022

 

Een van de belangrijkste paardenevenementen in Frankrijk. Meer dan 5.000 (vak)mensen uit de paardenwereld en 45.000 toeschouwers ontmoeten elkaar jaarlijks gedurende 5 dagen vol wedstrijden op de prestigieuze stoeterij van Saint-Lô.

 

Festival Traversées de Tatihou - 11 tot 16 augustus 2022

 

Een evenement vol muziek op het tempo van eb en vloed! Al meer dan 20 jaar presenteert dit festival een heterogeen programma. Vertrek vanuit Saint-Vaast-La-Hougue om de concerten bij te wonen. Het eiland Tatihou is bij laag water te voet te bereiken.

 

 

Festival Voiles de Travail - 24 tot 28 augustus 2022

 

Granville is nu de grootste schelpdierenhaven van Frankrijk, maar was in het verleden een belangrijke uitvalsbasis voor kapers en reders. Op het programma: zeedoop, expositie, concerten, proeven van schaal- en schelpdieren...

 

Toute la mer sur un plateau - september 2022

 


De hele zee op een blaadje in de vissershaven: garnalen en schelpdieren proeven met muziek! Op het programma: kookworkshops, markt, proeverijen, concerten, verkoop van producten uit zee bij de visafslag.

 

 

En verder...

Rendez-vous soniques - November 2022

 

Een festival om 'een andere kijk op het lied' te krijgen. Rond Franse chansons en Engelse songs, optredens van talloze artiesten op het podium van de Normandy.

 

 


Evenementenlijst kan nog aangevuld worden