Belangrijke evenementen in Normandië

In La Manche, aan het Kanaal in Normandië, is altijd wat te vieren en te beleven. Festivals, uiteenlopende muziekfeesten, carnaval, gastronomische feesten, straatkunst, circuskunst, watersporten.

 

En er worden steeds weer nieuwe evenementen toegevoegd aan de lijst! Hieronder volgen de belangrijkste evenementen die (bijna) elk jaar plaatsvinden!

Alvorens in te gaan op de details van de verschillende evenementen in Manche, bieden wij u deze lijst van evenementen aan: 

 

> Carnaval van Granville - GRATIS - GEANNULEERD

> Festival Jazz sous les pommiers

> Festival Papillons de nuit

> Feestelijke evenementen rond D-day - GRATIS

> La Barjo

> Festival Les Art'Zimutés

> Festival Sorties de bain - GRATIS

> Tour des Ports de la Manche

 

> Festival Chauffer dans la noirceur

> La Nuit des Soudeurs - GRATIS

> Festival Grandes Marées (Jazz en Baie)

> Normandy Horse Show

> Festival Voiles de Travail - GRATIS

> Festival Traversées de Tatihou

> Toute la mer sur un plateau GRATIS

> Rendez-vous soniques

 

 

Carnaval van Granville - GRATIS - GEANNULEERD


Deze happening is een van de oudste feesten van Granville. De praalwagens van de carnavalsoptocht geven de actualiteiten op ironische wijze weer. Op het programma: openingsconcert, kinderbal, optochten, confettigevechten...


> 12 t/m 16 februari 2021 - Granville
 

 

Festival Jazz sous les pommiers

 

Coutances leeft elk hemelvaartweekend in het tempo van de jazz. In dit festival komen ook wereldmuziek, electro en blues aan de orde. Beroemde jazzgroepen, nieuwe talenten, straattheater, fanfares, een amateurspodium...


> 25 t/m 29 augustus 2021 - Coutances


 

Festival Papillons de nuit

 

Dit festival is een van de tien belangrijkste eigentijdse muziekevenementen in Frankrijk. Elk jaar trekken beroemde bands zo'n 70.000 toeschouwers naar de podia... Een festival in constante groei.


> 18 t/m 22 augustus 2021 - Villedieu-les-Poêles

 

 

Feestelijke evenementen rond D-day - GRATIS  - GEANNULEERD

 

Juni is elk jaar de maand van de herdenking van de Landing en de bevrijding van Normandië: plechtigheden, exposities, nabootsingen van militaire kampementen en talloze activiteiten en entertainment…


> Rond 6 juni – Baai van de Cotentin

 

 

La Barjo

 

De gekste trail van Normandië in La Hague...


> 18 t/m 19 september 2021 - La Hague

 

Festival Les Art'Zimutés

 

Een veelzijdig festival voor beroemde kunstenaars en jonge kunstenaars uit de regio dat plaatsvindt op het groene strand van Cherbourg. Beeldende kunst, circus, aandacht voor duurzame ontwikkeling voor groot en klein...


> 21 t/m 27 juni 2021 - Cherbourg


 


Festival Sorties de bain - GRATIS

 

Een cultureel en feestelijk evenement voor het hele gezin, bovendien GRATIS! Op het programma van dit festival: straatkunst. Dans, toneel, humor, verhalen, muziek, liedjes... Een gezellige manier om de zomervakantie te beginnen.


> 1 t/m 4 juli 2021 - Granville

 

Tour des Ports de la Manche

 

Een van de grootste regatta's langs de Franse kust wordt gehouden in de havens aan het Kanaal. Het is tegelijk een volwaardig watersportfeest. Deze race stopt in elke haven langs het Kanaal, waar voor zo'n 700 zeelieden en alle bezoekers vertier te wachten staat.


> 10 t/m 16 juli 2021 - Havens van La Manche

 

 

Festival Chauffer dans la noirceur

 

Een festival voor eigentijdse muziek in een natuurreservaat aan het water. Het festival legt de nadruk op nieuwe talenten, maar houdt ook bekende namen in ere. Een feestelijk evenement, een absolute aanrader in Normandië.


> 16 t/m 18 juli 2021 - Montmartin-sur-Mer

 


La Nuit des Soudeurs - GRATIS  - GEANNULEERD

 

Een hoop oud ijzer in de haven van Granville inspireert een hele nacht kunstenaars die voor de gelegenheid hun atelier ter plekke installeren. De volgende dag worden de gemaakte werken geveild. Een uniek evenement!


>  augustus 2021 - Granville

 


Festival Grandes Marées (Jazz en Baie)

 

Beroemde figuren uit de jazzwereld ontmoeten elkaar in de baai van de Mont Saint-Michel, tussen Granville en Genêt. 20.000 personen komen 12 dagen lang op een kuststrook van 23 kilometer luisteren naar jazzconcerten, funk, zigeunermuziek, Cubaanse muziek...


> 24 juli t/m 1 augustus 2021 - Baai van de Mont Saint-Michel

 

Normandy Horse Show

 

Een van de belangrijkste paardenevenementen in Frankrijk. Meer dan 5.000 (vak)mensen uit de paardenwereld en 45.000 toeschouwers ontmoeten elkaar jaarlijks gedurende 5 dagen vol wedstrijden op de prestigieuze stoeterij van Saint-Lô.


> 31 juli t/m 8 augustus 2021 - Saint-Lô

 

Festival Voiles de Travail - GRATIS

 

Granville is nu de grootste schelpdierenhaven van Frankrijk, maar was in het verleden een belangrijke uitvalsbasis voor kapers en reders. Op het programma: zeedoop, expositie, concerten, proeven van schaal- en schelpdieren...


> 18 t/m 22 augustus 2021 - Granville

 


Festival Traversées de Tatihou

 

Een evenement vol muziek op het tempo van eb en vloed! Al meer dan 20 jaar presenteert dit festival een heterogeen programma. Vertrek vanuit Saint-Vaast-La-Hougue om de concerten bij te wonen. Het eiland Tatihou is bij laag water te voet te bereiken.


> 20 t/m 24 augustus 2021 - Saint-Vaast-La-Hougue

 

Toute la mer sur un plateau GRATIS


De hele zee op een blaadje in de vissershaven: garnalen en schelpdieren proeven met muziek! Op het programma: kookworkshops, markt, proeverijen, concerten, verkoop van producten uit zee bij de visafslag.


>  25 t/m 26 september 2021 - Granville

 

 

En verder...

Rendez-vous soniques

 

Een festival om 'een andere kijk op het lied' te krijgen. Rond Franse chansons en Engelse songs, optredens van talloze artiesten op het podium van de Normandy.


> 9 t/m 13 november 2021 - Saint-Lô

 


Evenementenlijst kan nog aangevuld worden