In Normandië uit levenskunst zich ook in de keuken.

 

Talloze producten uit boomgaarden, moestuinen en zee kenmerken de grote variatie in onze traditionele Normandische keuken. Restaurants, eethuizen, cafés te over in La Manche, tot groot genoegen van ieders smaakpapillen.
Onderstaande lijst is verre van compleet en bevat de betere restaurants, misschien niet allemaal bekroond maar zeker gewaardeerd door fijnproevers en lekkerbekken!

 

Restaurant La Passerelle

La Citadelle - Granville

 

In de Citadelle eet u vis, schelp- en schaaldieren uit de streek: holle oesters uit het Kanaal, zeekreeft van Chausey, wulken uit Granville... Vleesgerechten blijven echter niet achter, evenals de uiteraard zelfgemaakte desserts.

 

Obione - Avranches

 

Sébastien Godefroy, die al opviel toen hij nog in de Auberge de la Sélune werkte, heeft in 2018 het restaurant Le Littré overgenomen, nu de Obione. De chef werkt met verse producten in verzorgde en smakelijke gerechten.Dit voormalige poststation uit de 17e eeuw verhaalt u op een gastronomische tussenstop in een uitzonderlijke omgeving in het hart van Avranches. Een ware reis door de tijd dankzij de ouderwetse meubels en koperwaar.

 

Le Mascaret - Blainville-sur-Mer

 

Meer dan een restaurant, een uitzonderlijke onderneming waar Philippe Hardy u een voorproefje geeft op zijn wereld via een buitengewone zintuiglijke ervaring. Vis van de dag, verser kan niet, met groenten uit de moestuin, vergezeld van een wervelwind van smaken en kruiden. De (Michelin)ster boven de Mascaret is nog lang niet uitgestraald!

 

L'Intuition - Saint-Lô


Mickaël Marion laat zijn creativiteit de vrije loop in restaurant L'Intuition in een kaart die exotische en Normandische smaken combineert. Sinds 2018 vereerd met een Michelinster!

 

L'Escale des Sens - Carentan

 

Restaurant L'Escale des Sens gaat voor subtiele, harmonieuze gerechten, een perfecte combinatie van smaken en consistenties. De jonge chef Valentin Doraphé houdt van een zekere originaliteit en waarin ook de ogen de kost krijgen.Het restaurant van Pascal Delozier ligt aan de Vire. De kaart verandert met de seizoenen en het humeur van de chef. Geniet van zijn naar Normandië geurende gerechten.

 

Epices par E.Hertault

 

Chez François - Genêts

 

Niet ver van de Mont Saint-Michel ontvangt François u in zijn herberg met grote tafels, bekleed met roodgeruite tafellakens. U krijgt er gulle, huiselijke gerechten geserveerd, bereid in oma’s potten en pannen of gegrild in de haard.

 

L’Edulis - Granville

 

Jonathan, de chef van dit nieuwe gastronomische restaurant, verzekert een smaakvolle, uiterst verzorgde keuken in een sfeervol kader. Zijn streven is 'emoties oproepen', en dat lukt hem aardig!

 

Mer et Saveur - Granville

 

Een kaart die zich ontwikkelt door de seizoenen heen met 'wat de markt schaft', dat staat u te wachten in dit restaurant aan de haven van Granville. Een greep uit het zomermenu: schaaldierenduo, zeekreeft in roomsaus, gesauteerde heilbot met asperges, aardbeien- en verbenasoepje...

 

Le Moulin de Jean - Cuves

 

Uit eten in een oude watermolen vol charme in het Normandische coulisselandschap. Geniet van uw Normandische diner in een van de sfeervolle eetzalen.

 

La Passerelle - Bricqueville-sur-Mer

 

Een kleine kaart, maar gerechten die doen watertanden: Zalmschotel met twee zalmsoorten, gribichesaus met gele kerrie, zeebaarsfilet à la plancha in millefeuille, krokant van witte chocolade met aardbeien…

 

Le restaurant de La Lande - Lessay

 

Een gastvrije ontvangst, traditionele gerechten, subtiele smaken, een prettige ervaring!

 

L'Auberge de l'Abbaye - Hambye


Ontdek dit rustige, gastvrije restaurant, midden op het platteland, waar je smult van traditionele, in een modern jasje gegoten Normandische gerechten. Smullen en naar huis gaan met een goede herinnering!


 
La cantine d'Eugène - Saint-Pierre-de-Semilly


In het hart van het heggenlandschap van La Manche geniet je van gerechten van verse marktproducten en op houtvuur gegrild vlees. De chef werkt alleen maar met plaatselijke en biologische producten. Elk seizoen een andere kaart.

 

Le Carabot - Cherbourg

 

Brice Moncuit opende zijn restaurant in 2019 en is al ontdekt door de Gault et Millau. Op deze gezellige plek geeft hij de keuze uit 2 of 3 voor- en nagerechten en 1 hoofdschotel. Geboren en getogen in Cherbourg, hij kent alle vissers van de haven. Zijn visgerechten kunnen niet verser!

 

Le Pily - Cherbourg

 

Pily is het verhaal van Pierre en Lydie: 'Pi' in de keuken en 'Ly' in de zaal. Ze ontvangen u hartelijk in hun warmhartige, gastvrije restaurant. Hun formule: 2 menu's die elke maand veranderen, waaraan ze sinds 2010 hun Michelinster te danken hebben.

 

Le Panoramique - La Pernelle

 

Beklim de heuvel La Pernelle, het uitzicht op de baai van Saint-Vaast-La-Hougue is er adembenemend. De keuken overigens ook, dankzij chef Arnaud Féron, meester-restaurateur.

 

La Marine - Barneville

 

Eer aan de zee in restaurant La Marine, al meer dan 20 jaar drager van een Michelinster. Chef Damien Goguet beheer(s)t een creatieve kaart in zijn restaurant aan het water.

 

Le Moulin à Vent - Saint-Germain-des-Vaux

 

Comfortabel geïnstalleerd, uitzicht op zee, smullen van streek- en seizoensproducten op verfijnde en verrassende wijze bereid door chef Antoine Fernandes.

 

Le Café du Port - Omonville-la-Rogue

 

Vis, schaal- en schelpdieren voeren de boventoon in dit restaurant aan de haven van Omonville-la-Rogue: gegrilde zeekreeft, gerechten op basis van zeeoor, zeebanket, mosselen, visschotels…


La Malle aux Epices - Auderville

 

Restaurant La Malle aux Epices ligt in het hart van La Hague. Verrassende en exotische smaken op basis van streekproducten: visgerechten, knapperige camembert, groentecurry…


Le Landemer - Urville-Nacqueville

 

De Landemer verwelkomt gasten al sinds de zomer van 2014 in een omgeving gerenoveerd met prachtig uitzicht op zee.

 

 

> Alle restaurants van La Manche

 

Moules Marinières