Te paard of met de koets, ontdek het departement aan de hand van de lussen van La Hague, Sartilly en de Vallei van de Vire.

Lus van Sartilly

 

In de baai van de Mont Saint-Michel vindt men een wandellus aangepast voor uw tochten met paardenspan of koets. Deze weg past in het kader van het ruitergebeuren in de gemeente Dragey-Ronthon (een trainingscenter voor paarden). Hier vindt men een specifieke bewegwijzering door middel van de afbeelding van een paardenspan over het gehele traject van ongeveer 30km, langs typische plattelandsweggetjes van de bocage en pittoreske dorpjes. Via deze weg bereikt men uiteindelijk de stranden rond de baai van de Bec d’Andaine.

Menners en hun passagiers kunnen van hieruit genieten van prachtige uitzichten op de Mont.

> De route downloaden

 

Randonnée équestre fotolia

 

Vallei van de Vire

 

Als u de voorkeur geeft aan wandelingen in alle rust te midden het coulisselandschap, kies dan voor een tochtje doorheen de vallei van de Vire. Deze lus, verdeeld in drie kleinere circuits, bedekt in totaal ongeveer 40 km. Onderweg zijn er zeer mooie uitzichten over de vallei van de Vire, wat natuurlijk één van de troeven is van dit parcours.

Tenslotte heeft de Route van de Abdijen, die tot aan de Mont Saint-Michel loopt, een deel gemeenschappelijk met  deze wandellus.


> De route downloaden

 

Femme à cheval fotolia

 

Kaap van La Hague

 

Deze lus is 41 kilometer lang en maakt nu en dan gebruik van rotsachtige paden. In dit stukje landschap van het schiereiland dat voornamelijk bestaat uit rotsen en heide waant de bezoeker zich soms aan het einde van de wereld.

Langs deze route zullen uitzonderlijke sites en adembenemende landschappen de wandelaar constant verrassen


> De route downloaden

 

Balade équestre à la mer fotolia