De hoofdstad van het paard plaats dit dier waarvan met zegt dat het de beste vriend van de mens is, in het middelpunt. Zo stelt de nationale paardenstoeterij verscheidene bezoeken voor.

Elk jaar, in de maand augustus, zijn er de sportieve ontmoetingen zoals de Normandie Horse Show.

Cultuur is in deze stad ook sterk vertegenwoordigd: een bibliotheek, het museum voor Schone Kunst en dat van de Bocage Normand, de teken- en muziekacademie, theater, cinemacomplex. De stad ondersteunt ook het festival “ Rendez-vous Soniques”, een belangrijk rockfestival in La Manche. Maar ook de artistieke creatie komt hier aan bod met de Ateliers Arts Plume.


Onze favorieten in Saint-Lô !

 

 

normandie weekend

Het Musee du bocage normand

 

Dit museum is gehuisvest in een grote boerderij uit de 17de eeuw (de boerderij van Boisjugan). Er zijn meer dan 1000 traditionele voorwerpen te bewonderen op een oppervlakte van 800 m².

Men krijgt er inzicht in het ontstaan van de bocage, de evolutie van de verschillende landbouwpraktijken en de veeteelt. Er werden typische hoekjes gereconstrueerd: de vee- en paardenstallen, de werkplaats, het boteratelier…

 

 

 

 

 

 

 

 

Les Rendez-vous Soniques

 

Elk jaar, rond 11 november, treden vele Frans- en Engelstalige artiesten op op het Normandische podium. Dit festival verwelkomt headliners en nieuwkomers, met een onconventionele artistieke aanpak om "de manier waarop we naar liedjes kijken te veranderen"...

 

 

 

 

 


Het museum van Schone Kunsten 

 

Het museum van Schone Kunsten is gevestigd in het cultureel centrum. Haar hedendaagse architectuur is een toegevoegde waarde aan de rijke collecties. U kan er schilderijen en tekeningen van grote meesters bewonderen zoals Corot, Millet, Boudin maar ook kennis maken met het vooroorlogse Saint-Lô en de reconstructie van de stad na 1944.

 

 

normandie vakantieDe nationale stoeterij

 

De huidige gebouwen werden destijds onder Napoleon I opgericht in 1884. Van de oude stoeterij zijn slechts de straat met dezelfde naam en het gebouw Normandy, die oorspronkelijk de manege was, overgebleven.

Het huidig gebouw huisvest ongeveer 40 paarden en hier richt men zich vooral op het fokken van de ‘Cob normand’ en de ‘Selle français’. Men kan er verschillende paardenrassen ontdekken alsook enkele beroepen die allemaal verband houden met het paard, tentoonstellingen.