Saint-Vaast-la-Hougue en de Vauban Torens

De torens van la Hougue en Tatihou : prachtige exemplaren van de Vauban architectuur

 

De ene staat op het land, de andere op een eilandje. De twee torens van La Houge en Tatihou staan er zoals twee stenen wachters, opgericht volgens de plannen van de ingenieur-architect van Lodewijk XIV: Sebastiaan le Prestre van Vauban. Deze torens staan op de lijst van het werelderfgoed van de Unesco sinds 2008 en hadden als doel, samen met de versterkingen van Vauban, de haven te beschermen. Ze zijn een onderdeel van het eveneens geklasseerde Vaubannetwerk. Vauban omschreef deze haven als “de veiligste van het hele koninkrijk”.

 

Het eiland Tatihou met een boot met wielen

 

Afspraak op de kade van Saint-Vaast. We gaan aan boord van deze ietwat eigenaardige boot…met wielen: een amfibie, bij hoog tij vaart hij naar het eiland, bij laag tij rijdt hij er op de zeebodem gewoon naar toe. ! En ja, hier kan men bij laag tij het eiland Tatihou ook te voet bereiken.

Bij laag tij, te voet of per boot, ontdekt u op uw tocht verscheidene oesterbanken.

De zeevruchten van Val de Saire hebben een gevestigde reputatie. Zoals de mosselen van Barfleur, die constant in zuiver en vruchtbaar water ondergedompeld blijven en daardoor genieten van een onberispelijke groei en een niet te evenaren smaak. De oesters van Saint-Vaast zijn dan weer bekend en geliefd voor hun lichte notensmaak.

 

Parc ostréicole

 

De kruidenier Gosselin


Een niet te missen halte voor de lekkerbek. Deze kruidenierszaak is bekend voor het uitgebreide assortiment kwaliteitsproducten. Nu weet u gegarandeerd wat te proeven tijdens uw gastronomische pauze! En voor de liefhebbers van wereldmuziek, afspraak op het festival van de overtochten naar Tatihou!

 

De kruidenier Gosselin