U bent op vakantie in Normandië en wilt niet met lege handen thuis komen, een souvenir, een streekproduct of iets typisch Normandisch? Wij hebben voor u 10 cadeautips uit La Manche geselecteerd. Stoffen, culinaire producten, sieraden, kleding... bekijk onze selectie cadeautips, made in La Manche! Om weg te geven of mee naar huis te nemen om uw vakantie in Normandië nog even te laten duren!

normandie vakantie
1.Rillettes uit de zee
L’Atelier du Poissonnier - Agon Coutainville

Rillettes, terrines, soepen... Verrukkelijke producten in mooie potjes. Een souvenir uit La Manche, speciaal voor de smaakpapillen. Het Atelier verkoopt ook cadeaupakketten. Verkooppunt: Atelier du Poissonnier aan de Place du 28 Juillet (nummer 28) in Agon-Coutainville

normandie vakantie

2.Originele panty's
Les Queues de Sardine - Bricquebec

Marion en Olivier ontwerpen in hun oude boerderij in de Cotentin panty's met de meest uiteenlopende motieven. Ze worden inmiddels over de hele wereld verkocht, en in trendy shops zoals Colette in Parijs, de Maill'Shop in Cherbourg (Rue du Commerce) en online..

4.Aperitief Le P’tit Zef
Cidres Lemasson - Cametours

P'tit Zef is een soort planter's punch: een subtiele melange van een AOC-calvados, sinaasappelsap en rietsuikersiroop. Niet te zoet en niet te zuur. Dit aperitief bestaat voornamelijk uit producten uit de biologische landbouw.

normandie weekend

5.Een tas, een etui, een tafellaken!
Les Carollaises

Tassen, etuis, zakjes, tafellakens... Het merk Les Carollaises staat voornamelijk bekend om de bedrukte stoffen. De serie gebruiksklare producten is minder bekend maar even interessant: tassen, portemonnees en andere ideeën voor cadeaus. Verkooppunten: boetiek Les Carollaises in Carolles, Art & Design in Granville en op de kerstmarkten.

normandie weekend

3.Koekjes
La Maison du biscuit - Sortosville en Beaumont

Ambachtelijke productie. De firma Burnouf bakt sinds 1903 echte roomboterkoekjes. Om van te smullen! Voor ieder wat wils: cakejes, cookies, lange vingers, kokosrotsjes, brownies, amandelkoekjes, zandkoekjes. Cadeautip: een assortiment van 8 specialiteiten van het huis...

normandie weekend6.De 'marinière', schipperstrui
Zeekleding - Saint-James

Een onontbeerlijk element in elke garderobe komt uit Saint-James in La Manche. In de fabriek van Saint-James ontdekt u schipperstruien, wintertruien, jassen, jurken en andere kledingstukken uit de zeemode... De klassieke en volkomen modebestendige schipperstrui is een cadeau of souvenir die in elke leeftijdsgroep onvoorwaardelijke fans heeft.

7.De 'Véritable Cherbourg', de enige echte paraplu uit Cherbourg

Hij is afkomstig uit Cherbourg en wordt er nog steeds gemaakt. Kwaliteit, zekerheid, authenticiteit zijn de kenmerken van dit prachtige voorwerp. Sport Auto, Antirukwind, Milady... de keuze is groot. Er is voor ieder wel een passend model te vinden. Verkooppunt: Le Véritable Cherbourg, Rue des Portes nummer 30 in Cherbourg. Ook te bestellen via internet.

8.Ambachtelijk gebrouwen bier

La Manche telt diverse microbrouwerijen, zoals:
- L’Ecume des Falaises in Jullouville
- La Croix des Grèves - Brasserie de la Baie, aan de baai van de Mont-Saint-Michel
- de brouwerij van Sainte-Mère-Eglise

normandie vakantie9.Stoffen en voorwerpen ‘Mont Saint-Michel’

Een unieke collectie van stoffen en siervoorwerpen, geïnspireerd op de Mont Saint-Michel. Sleutelhangers, tafellakens, tassen, etuis, kussens... Souvenirs van de Mont Saint-Michel die kwaliteit en elegantie combineren. De boetiek is te vinden in het hart van het dorpje Saint-Léonard aan de baai van de Mont Saint-Michel, op Rue de Pêcheurs nummer 12.

 

10. Een patch van Macon & Lesquoy
 

Marie Macon en Anne-Laure Lesquoy vertellen verhaaltjes via hun collecties accessoires. Hun stofapplicaties bijvoorbeeld zijn dankzij een humoristisch gebruik van handwerktechnieken kleine juweeltjes, die met een vleugje luxe een gat in een trui verhullen of een saai hemd subtiel versieren. De thuishaven van de dames, Granville, geeft de collecties soms een strandachtige trekjes.

 

.