U bent op vakantie in Normandië en wilt niet met lege handen thuis komen, een souvenir, een streekproduct of iets typisch Normandisch? Wij hebben voor u 10 cadeautips uit La Manche geselecteerd. Stoffen, culinaire producten, sieraden, kleding... bekijk onze selectie cadeautips, made in La Manche! Om weg te geven of mee naar huis te nemen om uw vakantie in Normandië nog even te laten duren!

Bezoek onze nieuwe online winkel!

De winkel #AttitudeManche is inderdaad een uitstalraam van Manche-knowhow. U vindt er emblematische producten uit de streek: confectie, tafelgerei, welzijnsproducten, boeken, #AttitudeManche box, relatiegeschenken... Veel uitstekende producten 100% Manche wachten op u. 

Ook jij kunt je laten verleiden en de #AttitudeManche adopteren! 

 

 

 

1. Rillettes uit de zee
L’Atelier du Poissonnier - Agon Coutainville

 

Rillettes, terrines, soepen... Verrukkelijke producten in mooie potjes. Een souvenir uit La Manche, speciaal voor de smaakpapillen. Het Atelier verkoopt ook cadeaupakketten. Verkooppunt: Atelier du Poissonnier aan de Place du 28 Juillet (nummer 28) in Agon-Coutainville

 

2. Originele panty's
Les Queues de Sardine - Bricquebec

 

Marion en Olivier ontwerpen in hun oude boerderij in de Cotentin panty's met de meest uiteenlopende motieven. Ze worden inmiddels over de hele wereld verkocht, en in trendy shops zoals Colette in Parijs, de Maill'Shop in Cherbourg (Rue du Commerce) en online..

 

Rillette - Atelier du Poissonnier - Agon-CoutainvilleCollant - Les Queues de Sardine - Bricquebec

 

3. Koekjes
La Maison du biscuit - Sortosville en Beaumont

 

Ambachtelijke productie. De firma Burnouf bakt sinds 1903 echte roomboterkoekjes. Om van te smullen! Voor ieder wat wils: cakejes, cookies, lange vingers, kokosrotsjes, brownies, amandelkoekjes, zandkoekjes. Cadeautip: een assortiment van 8 specialiteiten van het huis...

 

La Maison du biscuit - Sortosville en Beaumont

 

4. Aperitief Le P’tit Zef
Cidres Lemasson - Cametours

 

P'tit Zef is een soort planter's punch: een subtiele melange van een AOC-calvados, sinaasappelsap en rietsuikersiroop. Niet te zoet en niet te zuur. Dit aperitief bestaat voornamelijk uit producten uit de biologische landbouw.

 

5. Een tas, een etui, een tafellaken!
Les Carollaises

 

Tassen, etuis, zakjes, tafellakens... Het merk Les Carollaises staat voornamelijk bekend om de bedrukte stoffen. De serie gebruiksklare producten is minder bekend maar even interessant: tassen, portemonnees en andere ideeën voor cadeaus. Verkooppunten: boetiek Les Carollaises in Carolles, Art & Design in Granville en op de kerstmarkten.

 

L’apéritif Le P’tit Zef  Cidres Lemasson - Cametours  Les Carollaises

6. De 'marinière', schipperstrui
Zeekleding - Saint-James

 

Een onontbeerlijk element in elke garderobe komt uit Saint-James in La Manche. In de fabriek van Saint-James ontdekt u schipperstruien, wintertruien, jassen, jurken en andere kledingstukken uit de zeemode... De klassieke en volkomen modebestendige schipperstrui is een cadeau of souvenir die in elke leeftijdsgroep onvoorwaardelijke fans heeft.

 

Pull Saint-James

 

 

7. De 'Véritable Cherbourg', de enige echte paraplu uit Cherbourg

 

Hij is afkomstig uit Cherbourg en wordt er nog steeds gemaakt. Kwaliteit, zekerheid, authenticiteit zijn de kenmerken van dit prachtige voorwerp. Sport Auto, Antirukwind, Milady... de keuze is groot. Er is voor ieder wel een passend model te vinden. Verkooppunt: Le Véritable Cherbourg, Rue des Portes nummer 30 in Cherbourg. Ook te bestellen via internet.

 

Parapluie de Cherbourg

 

8. Ambachtelijk gebrouwen bier

 

La Manche telt diverse microbrouwerijen, zoals:
- L’Ecume des Falaises in Jullouville
- La Croix des Grèves - Brasserie de la Baie, aan de baai van de Mont-Saint-Michel
- de brouwerij van Sainte-Mère-Eglise

 

L’Ecume des falaises produite à Jullouville

 

9. Stoffen en voorwerpen ‘Mont Saint-Michel’

 

Een unieke collectie van stoffen en siervoorwerpen, geïnspireerd op de Mont Saint-Michel. Sleutelhangers, tafellakens, tassen, etuis, kussens... Souvenirs van de Mont Saint-Michel die kwaliteit en elegantie combineren. De boetiek is te vinden in het hart van het dorpje Saint-Léonard aan de baai van de Mont Saint-Michel, op Rue de Pêcheurs nummer 12.

 

10. Een patch van Macon & Lesquoy
 

Marie Macon en Anne-Laure Lesquoy vertellen verhaaltjes via hun collecties accessoires. Hun stofapplicaties bijvoorbeeld zijn dankzij een humoristisch gebruik van handwerktechnieken kleine juweeltjes, die met een vleugje luxe een gat in een trui verhullen of een saai hemd subtiel versieren. De thuishaven van de dames, Granville, geeft de collecties soms een strandachtige trekjes.

 

 

Dus, welk souvenir of cadeau heb je besloten mee te nemen? 

 

Logo Attitude Manche