Vanaf de top van de granietheuvel kijkt Avranches uit over de Mont Saint-Michel en de baai.

 

Dankzij een veelbewogen verleden bezit de stad een aanzienlijk erfgoed: vestingtoren, stadsmuren, Grand Doyenné…
Als voormalige bisschopsstad heeft de stad ook een opmerkelijk religieus erfgoed.

Basiliek Saint Gervais

Gebouwd in de 17e eeuw en onderworpen aan talloze werkzaamheden in de 19e eeuw.
Het gebouw staat sinds 2006 op de aanvullende lijst van Historische Monumenten. In 2010 is begonnen aan een ingrijpende restauratiecampagne.

 
vacances normandie
 

Kerk Notre-Dame-des-Champs

In neogotische stijl, gebouwd en uitgebreid in de 19e-20e eeuw. Aan de kerk werden 2 torens en 2 orgels toegevoegd.

Kerkschat

In een zaal van de kerk wordt een verzameling religieuze voorwerpen zorgvuldig bewaard: de kerkschat van de Basiliek Saint-Gervais.
Tijdens de Franse Revolutie, en vervolgens bij de scheiding van Kerk en Staat in 1904, werden de kerkschatten van de parochies gevorderd en vernietigd. In Avranches richtte de plaatselijke clerus, onder leiding van pater Cornille, een parochiemuseum op dat in de loop der jaren talloze religieuze voorwerpen verzamelde. Het pronkstuk van deze kerkschat is de schedel van bisschop Aubert, die het merkteken draagt van de vinger van de aartsengel Michaël.
Dit reliquarium trekt jaarlijks veel bezoekers.

 

vacances normandie

Kerk Saint-Saturnin

Volgens sommige historici is deze kerk de oudste van Avranches. De van oorsprong bescheiden kerk werd halverwege de 19e eeuw uitgebreid. De parochieraad vond dat: "tijdens marktdagen de kerk erg vol was".

 

Avranches is sinds de Franse Revolutie de bewaarder van de manuscripten van de abdij van de Mont Saint-Michel. Ze worden getoond in het Scriptorial, het Manuscriptenmuseum van de Mont Saint-Michel

vacances normandiePlantentuin

 

Deze tuin ligt op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht op de baai van de Mont Saint-Michel. Guy de Maupassant vond er inspiratie voor een van zijn novelles.
De tuin heeft zwaar geleden onder de storm van 1999 en werd in 2006 gerestaureerd. Hij bevat nu 12 thematuinen, tot groot genoegen van tuinliefhebbers.

 

 

 

vacances normandie

De stad Avranches bestaat uit talloze charmante straatjes, schilderachtige pleinen met veel werkplaatsen voor kunstambachten.

 

La Maison d’en haut, Jolies choses et petites douceurs

Deze boetiek van ontwerpers en kunstenaars verkoopt alleen maar 'mooie dingen': unieke handgemaakte voorwerpen, aardewerk, accessoires, sieraden, kleine meubels…
U vindt er ook 'smakelijke momenten': boterbabbelaars, jams, terrines, soepen...

 

 

vacances normandie

 

Un Bruit qui court

Betreed dit atelier en ontdek de lampenkappen van de hand van deze ontwerpster, gemaakt van restjes stof en lappen, maar ook vanaf foto's. Een idee voor een origineel cadeau!

 

Le Parchemin des Limbes

Tekstversiering en schoonschrijfkunst behoren niet tot het verleden en in musea! Ontdek dit tijdloze atelier. Cursussen en introductieworkshops op inschrijving.