Toevallig op vakantie La Manche in Normandië? Dan wil je natuurlijk ook even naar het strand. Komt dát even goed uit! in La Manche ontbreekt het niet aan stranden: lange zandstranden of verscholen kreekjes, voor ieder wat wils.

 

Lekker niets doen, badmintonnen, zandkasteel bouwen, strandvolleyballen, zwemmen, wind- of watersportactiviteiten... De Normandische kust is een ideale plek voor een vakantie vol onvergetelijke momenten en ontspanning, voor elke leeftijd.

 

 

10 stranden in La Manche hebben een Blauwe Vlag, want ook veiligheid is belangrijk.

Het strand van Carolles, omgeven door de rotsen van Champeaux, is er één van. Een fantastisch strand aan de voet van de Vauban-toren en het Douanierspad. Een lang strand, ideaal voor verkwikkende wandelingen en zandkastelen bouwen.

 

Cabane Vauban by Maxime Coquard


Houdt u van adembenemende vergezichten, ga dan naar het strand van Dragey-Ronthon. Vanaf uw badlaken op het strand aanschouwt u de Mont Saint-Michel en de baai !

 

plage mont saint michel

 

Zoekt u liever beschutting in een paradijselijke kreek? Ga dan naar de eilandengroep met de 365 eilandjes. Op één uur varen van Granville ligt het eiland Chausey met 6 zandstranden, omgeven door talloze eilandjes met azuurblauwe strandmeertjes.

 

 

Houdt u eerder van een bruisende badplaats, dan bent u in Agon-Coutainville op de goede plaats.

Coutainville is een van de oudste badplaatsen in La Manche. De restaurants, bars, winkels en ijsverkopers zitten zowat op het strand.
De zeeboulevard van 4 kilometer gaat helemaal naar Le Passous. Vervolgens bereikt u de vuurtoren en de Pointe d'Agon via het strand.

 

 

Een ander mooi strand, waar u zigzagt tussen de vergankelijke werken van kinderen: het strand van Barneville-Carteret.

De gemeente Barneville-Carteret draagt, evenals de badplaatsen Agon-Coutainville en Hauteville-sur-Mer, het label "Famille Plus". Een garantie voor een geslaagde vakantie met de kids!

Dolle pret voor de kinderen in de strandclub.

Het strand ligt in de luwte van de kaap van Carteret en is heeft schattige strandhuisjes met blauwe deuren.

 

 

De kust bij Granville is ook aantrekkelijk.

In Bréville-sur-Mer telt u in de lucht, vanaf uw handdoek, de vliegtuigjes van de nabijgelegen vliegclub.

In Donville-les-Bains duikt u in door de zon opgewarmd water of profiteert u van het zwembad met zeewater.

In Granville zwemt u bij laag water in de waterplas die in de jaren 60 diende als afzwembekken voor eindexamenkandidaten.
Struin vervolgens over de Promenade du Plat Gousset met uitzicht op het strand. Via een klein trapje bereikt u de tuin van Christan Dior. Het uitzicht op de eilandengroep Chausey is adembenemend.

 

 

De oostkust heeft ook veel aantrekkelijke plaatsen.

Het strand van Utah Beach, dat in 1944 de geallieerden ontving, is behalve een historische plaats ook een ideaal strand om te strandzeilen.

Het strand van Jonville van 8 kilometer lang ligt op het zuiden en heeft een opmerkelijk uitzicht op het eiland Tatihou.

 

 

Een unieke fotospot : de strandhuisjes van Gouville-sur-Mer.

Dit charmante zandstrand is dé plek om te scharrelen bij laag water en de oesterparken te ontdekken vanuit een paardenkar.

Strandhuisjes met bonte daken uit de tijd van de zeebaden geven de duinen een kleurig aangezicht.

 

Plage Gouville Normandie

 

De baai van Sciotot, 4 kilometer lang, is een paradijs voor surfers en strandzeilers. Dankzij het activiteitencentrum Voile et Vent zijn deze activiteiten toegankelijk voor iedereen. Een speeltuin voor de kinderen, entertainment en sporttoernooien in het zomerseizoen.

Voor elk gezinslid een activiteit!

 

Plage Vauville Normandie

 

De baai van Vauville heeft een van de mooiste stranden van de Cotentin: een zandstrand van 11 kilometer. Liefhebbers van wind- en watersporten komen hier ruim aan hun trekken.

 

Plages Siouville Normandie